woensdag 11 september 2013

Controlebezoek na meniscusoperatie

Gisteren naar de dierenkliniek geweest voor controle (14 dagen na operatie). Ik merkte in de ochtend dat er al verlichting was omdat er vocht uit kwam (minder druk op zijn knie en ook minder warm); hij liep af en toe al op zijn poot. De specialist heeft nog meer vocht eruit gemasseerd en voor de zekerheid wordt het vocht opgestuurd. Waar dit nu van komt is een kwestie van gokken, dus dat doen we maar niet. De wond zag er verder wel goed uit. Nog 10 dagen antibiotica erbij en langer pijnstilling geven. Met een aantal dagen moet hij nu weer zijn poot beter gaan belasten omdat de vocht/ontstekingshaard nu snel moet afnemen. Als het lukt moet ik ook vocht eruit masseren, maar er komt nu nog weinig uit. Alleen onderaan de wond is nog een hechting zichtbaar, dat irriteert iets. Bovenaan de wond was het dus open gisteren en eergisteren.
Het gaat echt beter dan zondag; toen liep hij op 3 poten en nu gaat hij weer een rondje van ongeveer 5 minuten mee. Je begrijpt dat die hechting een bron van irritatie is voor Tazu, dus ik moet hem echt een kap opdoen om te voorkomen dat hij deze eraf knabbelt. Maar dat accepteert hij wel goed, hij knalt wel eens ergens tegenaan maar is daarvan niet onder de indruk, de stoere gozer. En elke keer als ik de kap weer om wil doen kwispelt hij gewoon; toch handig dat ik dit ooit als leuk spel heb aangeleerd.

 
 
Oja, en de pleister hebben we nog niet kunnen vinden in zijn ontlasting. Bij elke drol die hij doet gaan we smeren met stokjes om te kijken of er wat in zit. Wat zal de buurt wel niet denken :)
 
Dan nog de prognose voor hoe lang het nu gaat duren:
het kan volgens de specialist wel 4 tot 5 maanden duren voordat hij zijn knie weer goed gebruikt, omdat hij een stuk meniscus mist. Dat is nog best lang eigenlijk. Er is minder risico dan de vorige keer, want toen was er in zijn bot gezaagd.
 
Maar: de knikgeluiden zijn weg!!! dus dat had toch met de meniscus te maken.
 
Stapje voor stapje weer vooruit!

4 opmerkingen:

  1. Waardeloos zeg,het zit niet mee.

    Die kunstof hechtingen zijn ook niet echt fijn,want Storm had op die plek van de hechtingen ontstekingen.Het stuk wat geplakt was genas prima.

    Storm liep laatste dagen ook weer op 3 poten en vanochtend bij 6 weken controle bleek hij zelfs koorts te hebben.(stomme SWH,eet goed,is vrolijk,dan verwacht je dat niet).
    Dus of ontsteking (wond ziet er ook nog steeds niet optimaal uit.Nog te duidelijk zichtbaar vind ik.)of dus ook meniscus. Denk dat de artsen die 7 % dan toch echt moeten gaan bijstellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jee, hoe kan dat he. antibiotica gehad?
    ik neem aan dat ze 6 wkn geleden tijdens de operatie de meniscus gecontroleerd hebben? dan zou hij dus in de tussentijd een blessure opgelopen hebben, dat kan toch haast niet, of is het een spring in het veld.
    hopelijk is de ontsteking snel onder controle.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is niet echt een spring in't veld,maar wel een doordouwer.Meniscus was goed tijdens operatie.
      Maar ongeluk zit in klein hoekje en het is een zware hond (48 KG) .
      We hebben nu dus maar afspraak gemaakt voor vrijdag.
      Gaat het met Tazu nu wel goed ?

      Verwijderen
  3. Jeetje dus al een week koorts dan? Nou succes vrijdag. Tazu gaat beter, ik zal mijn blog even bijwerken.

    BeantwoordenVerwijderen